برگزاری کارگاه بین المللی ضمن خدمت کارآموزی متخصصین منطقه برای تشخیص و درمان بیش مصرفی مخدرها و سندرم محرومیت
برگزاری کارگاه بین المللی ضمن خدمت کارآموزی متخصصین منطقه برای تشخیص و درمان بیش مصرفی مخدرها و سندرم محرومیت
مراسم افتتاحیه کارگاه ضمن خدمت کارآموزی متخصصین منطقه برای تشخیص و درمان بیش مصرفی مخدرها و سندروم محرومیت صبح روز سه شنبه 5 شهریور ماه با حضور اساتید و نمایندگانی از هشت کشور همسایه در مرکز پزشکی،آموزشی و درمانی لقمان حکیم برگزار شد.
در این مراسم دکتر حمیدرضا رفیع پور تهرانی، رئیس اداره حقوق بین الملل، ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران خیرمقدم گفت و دکتر الکساندر فدولوف، نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در ایران و دکتر حمید جمعه پور، مدیرکل درمان و حمایت های اجتماعی، ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران و دکتر شریف کاشانی سرپرست معاونت بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از سخنرانان این مراسم بودند.
رئیس اداره حقوق بین الملل، ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای برنامه منطقه ای سازمان ملل برای افغانستان و کشور های همسایه گفت: این رخداد آموزشی در حالی برگزار می شود که حدود هشت سال از آغاز برنامه منطقه ای سازمان ملل متحد برای افغانستان و کشورهای همسایه می گذرد و برنامه ای که در دسامبر 2011میلادی در چهارچوب و در جهت ایجاد همکاری بین کشورهای همجوار افغانستان با مشارکت 8 کشور: ایران، افغانستان، پاکستان، تاجیکستان، قزاقستان، قرقیزستان و ترکمنستان و حمایت دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد طراحی و راه اندازی شد این قطعنامه شامل چهار بخش در ابعاد مختلف مبارزه با مواد مخدر تعریف شده وی ادامه داد : ما مفتخریم امروز شاهد برگزاری اولین نشست منطقه ای به میزبانی ایران در زمینه موضوع حیاطی در مباحث پزشکی و اعتیاد بنام بیش مصرف مواد مخدر هستیم مقوله ای که اهمیت آن تا جایی است که 31 آگست بعنوان روز جهانی آگاهی رسانی در زمینه بیش مصرف مواد مخدر نام گذاری شده است دکتر رفیع پور تهرانی افزود : بیمارستان لقمان حکیم یکی از بزرگترین و مجهزترین مراکز درمانی بیش مصرفی مواد مخدر نه تنها در سطح منطقه بلکه در سطح دنیا می باشد و دارای تجربیات موفق و منحصر به فرد علمی و عملی فراوانی در این زمینه می باشد. وی گفت : یافته های علمی این مرکز مبتنی بر شواهد بوده و به همین دلیل آنرا از سایر مراکز در جهان متمایز می سازد .
نماينده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در ايران در این کارگاه گفت : از فوت نيم ميليون نفر در دنيا به خاطر اعتياد به مواد مخدر در سال 2017 ميلادي خبر داد. وی افزود: مطابق گزارش جهاني دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) سالانه میلیونها نفر در دنيا، هم مواد مخدر مصرف ميكنند و هم به آن معتاد هستند و همچنين 5.6 درصد جمعيت جهان مبتلا به ويروس اچآيوي ، ايدز ميباشند. در سال 2017 ميلادي، نيم ميليون نفر در دنيا به خاطر اعتياد به مواد مخدر جان خود را از دست دادند. الکساندر فدولوف اظهار داشت: در حوزه مبارزه با مواد مخدر همكاري بينالمللي با جمهوري اسلامي ايران در جريان است و در دانشگاه شهيد بهشتي و بيمارستان لقمان حكيم نیز تاكنون دورههاي آموزشي خوبي براي متخصصان و مسئولان اين حوزه برگزار شده است. وي افزود: در اين كارگاه آموزشي كه مصادف با 31 آگوست روز جهاني آگاهيرساني در زمينه بيشمصرفي مواد مخدر برگزار شده است، مصمم هستيم تا راجع به بيشمصرفي مواد مخدر صحبت كنيم و راه حل بينديشيم. وي گفت: اين كارگاه در يكي از مهمترين مراكز دنيا برگزار ميشود و اميدوارم محفلي براي تبادل تجربيات و اطلاعات باشد.
هدف از این برگزاری این کارگاه آموزشی سه روزه پرداختن به موضوع تشخیص و درمان بیش مصرفی مواد مخدر و بررسی موارد خاص اورژانسی بعنوان مطالعه میدانی، باستناد ارائه آخرین روشهای علمی و عملی موجود در علوم پزشکی مرتبط با اعتیاد و تبادل اطلاعات و تجربیات مفید و ارزشمند متخصصین حاضر در این نشست می باشد.
در این مراسم از همکاری دکتر امیدوار رضائی، رئیس مرکز پزشکی لقمان حکیم –دکتر علی خوشکار، معاون درمان مرکز- دکتر شاهین شادنیا ، رئیس مجموعه مسمومین مرکز –دکتر حاجی اسماعیلی ، معاون آموزشی و پژوهشی مرکز تقدیر شد . همچنین 40 نفر از نمایندگان هشت کشور فوق الذکر در این مراسم حضور داشتند.